Depotakte op de blockchain
De blockchain en het notariaat is een veel besproken onderwerp. Maar nu is het voor het eerst mogelijk om als notaris werkzaamheden te automatiseren, veilig, toekomstbestendig en snel.
One More Block biedt de mogelijkheid om ideeën, formats, foto's, multi-media, teksten heel snel en simpel vast te leggen, voor altijd, veilig op de blockchain. Wilt u weten hoe?
One More Block is een Haarlemse startup, opgericht in 2020 door twee ervaren serie-ondernemers die hun strepen hebben verdient in de DOT.COM industrie de afgelopen vijfentwintig jaar. One More Block (OMB) ontwikkelt, schrijft en beheert smart contracts op de blockchain. Ons doel is het oplossen van zakelijke uitdagingen door middel van het toepassen van blockchain technologie. Daarbij ligt onze focus voor 2022 op drie sectoren: het notariaat, de advocatuur en de accountancy.

One More Block is benaderd door een aantal notarissen om na te denken over het probleem "hoe kunnen we de depotakte eenvoudiger en sneller maken zonder consessies?". De hoofdvraag hierbij was: "Hoe kunnen we tijdregistratie digitaliseren, zodat het gebruikt kan worden in het notariaat, met 100% zekerheid en geen enkele mogelijkheid tot manipulatie voor nu en in de eeuwigheid".

Bij One More Block vonden het logisch om hiervoor de blockchain te gebruiken. Immers alles wat op de blockchain wordt weggeschreven staat er voor altijd en kan nooit meer aangepast worden. Wij hebben de tijdrovende klus van het maken van een depotakte gedigitaliseerd en daarmee de doorlooptijd terug gebracht naar enkele minuten.
Digitaal timestampen is nu mogelijk met behulp van blockchain. Eén van de grootste uitdaging was om de complexiteit van cryptowallets, cryptosleutelbeheer en privacy richtlijnen eenvoudig te houden en om kostbare server infrastructuur betaalbaar te houden. Nu dit allemaal is gelukt kunnen we rustig stellen dat:

"Digitaal timestampen b
etrouwbaar en veilig is voor nu en altijd, zoals je van een notaris mag verwachten!"

Digitaal Time stampen
Deponeer digitale bestanden en registreer tijd, datum en eigendom in een handomdraai.
Digitaal timestampen voor juridische professionals, notarissen en accountants.
Publieke Blockchain
Wij maken uitsluitend gebruik van publieke blockchains voor het creëren van timestamps. Publieke blockchains zijn transparant en beschikbaar voor iedereen. Alleen de timestamp wordt opgeslagen op de blockchain, niet uw digitale document.
Eenvoudig in gebruik
We hebben onze applicatie ontworpen zodat iedereen kan timestampen! Ook als je nog nooit een blockchain hebt gebruikt.
Uw bestanden off-chain
Uw digitale bestanden worden niet op de blockchain opgeslagen, dat noemen we off-chain. U kunt uw bestand opslaan waar u maar wilt. Het bewijs van timestampen kan gedeeld worden met anderen zonder het onderliggende digitale bestand beschikbaar te maken.
Identificatie en autorisatie
Voordat u een timestamp kunt versturen naar de blockchain is identificatie en autorisatie nodig. Hiervoor gebruiken wij een yubikey. Dit voorkomt fouten. De yubikey is inbegrepen bij onze dienst.
Bewijs van timestamping
Alle timestamps worden gemaakt als zogenaamde Non-Fungible Tokens (NFT ERC-721). De NFT timestamp kan naar uw eigen blockchain Wallet naar keuze worden verstuurd.
Veilige opslag van timestamps
Om uw timestamps veilig op te slaan maken wij gebruik van een hardware wallet (Ledger). Deze is inbegrepen bij onze dienstverlening en garandeert de veiligheid van de timestamp NFT's. Al uw timestamp NFT's worden opgeslagen op uw eigen Ledger hardware Wallet. Deze kunt u opslaan in eigen beheer.
Deel uw bewijs van timestamping
Iedere timestamp heeft een unieke publieke link (URL) die u kunt delen met anderen. Zij kunnen uw timestamp details zien en de echtheid verifiëren op de blockchain.
Uw company branding
Iedere timestamp wordt gemaakt in uw huisstijl en voorzien van uw logo. Zo weten klanten u altijd (terug) te vinden.
Ik wil meer weten, neem contact met mij op!
Vul de onderstaande velden in en wij zullen contact met u opnemen.
Bedrijfsnaam
Naam
Telefoonnummer
Email
Made on
Tilda